Over ons

In de jaren 20 van de vorige eeuw begon Gerrit Jan Klumpenhouwer een tulpenkwekerij. In de tachtiger jaren legde zijn zoon Joop de basis voor het bloeiende familiebedrijf dat Florex vandaag is.

Bol van bollenkennis

Wat ooit begon als kwekerij is nu de plek voor het verpakken en distribueren van bloembollen, zaden, plantuien en kweekconcepten die hun weg vinden naar grote retailers binnen heel Europa en zelfs daarbuiten. De diepgaande kennis van bollen is gebleven. Die gebruiken we om hoogwaardige producten in te kopen bij de beste kwekers. Zodat onze klanten verzekerd zijn van pure kwaliteit: van spectaculair bloeiende bloemen tot innovatieve kweekconcepten die inspelen op de laatste consumententrends.

Bol van groene ambities

Het werken met de natuur inspireert ons om duurzame keuzes te maken. Zonnepanelen op ons dak voorzien in 75% van onze stroombehoefte. Onze ambitie: over enkele jaren is dat 100% en zijn we volledig klimaatneutraal. Ons nieuwe gebouw voldoet daarom aan zeer strenge duurzaamheidseisen. Dankzij een groene gevel van 500 m2 en een volledig wit dak is er veel minder energie nodig voor klimaatbeheersing. Op jaarbasis betekent dat een reductie in CO2-uitstoot vergelijkbaar met die van 50 personenauto’s.

Bol van sociale verantwoordelijkheid

Als familiebedrijf zit sociale verantwoordelijkheid in onze genen. Ons product is fijn om te krijgen, maar zeker ook om te geven. Dat doen we dan ook geregeld door bollen en zaden te doneren aan de medewerkers van verzorgings- en ziekenhuizen in de regio. Leerlingen van praktijkonderwijs en mensen met een verstandelijke beperking doen bij ons werkervaring op. We ondersteunen ondernemerschap via Oxfam Novib microfinance en uiteraard zorgen we voor een gezonde, veilige en plezierige werkplek voor onze medewerkers.

Bol van blijvende bloei

Consumenten vinden duurzaamheid steeds belangrijker en retailers die zich hierin weten te onderscheiden, worden daarvoor beloond. Verduurzaming is dus altijd interessant. Maar we doen het vooral uit respect voor de aarde en voor een bloeiende toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Het is net als die eerste bollen die Gerrit Jan ooit plantte: laat de duurzame energie die we er nu in stoppen het begin zijn van blijvende bloei.

De volgende onafhankelijke keurmerken en certificeringen garanderen de kwaliteit, duurzaamheid en traceerbaarheid van onze producten:

  • Stichting Sustainable Suppliers of Horticultural Quality Products
  • Stichting Keurmerk Bloembollen Holland (SKBH)
  • MPS Good Trade Practice
  • SKAL
Florex