Indrukwekkende nieuwbouw Florex krijgt vorm

Grootebroek – In januari startte Florex de bouw van hun nieuwe bedrijfspand. Inmiddels is de ruwbouw bijna klaar. De werkzaamheden leiden niet alleen tot een indrukwekkend onderkomen, maar ook tot verwonderde blikken. “Zelfs mensen uit de het dorp vragen zich af hoe we ineens zo groot zijn geworden. Maar we groeien al jaren. Alleen nu komt alles op één plek samen!”, vertellen eigenaars Wim en Gertjan Klumpenhouwer.

Niemand uit de streek zal de nieuwbouw van Florex zijn ontgaan. Bij Industrieweg 52 prijkt een enorm bouwbord en werkvervoer rijdt af en aan. De innovatieve leverancier van bloembollen en zaden ziet de publiciteit als mooie bijvangst. “Mensen komen erachter dat wij al jarenlang pionieren. Dat levert een hoop leuke reacties, sympathie en extra bekendheid op. Handig, want we zoeken nog nieuwe collega’s! We hebben zo veel mooie ambities…” Lachend: “Dus scholieren, studenten, volwassenen: check onze website.”

Tijdelijk festivalsfeer

Als werknemer van Florex weet je één ding zeker: je pauzeert straks in een state-of-the-art kantine, inclusief een balkon met prachtig uitzicht. Op dit moment is het waterdicht, en daarmee is alles gezegd. Toch heeft de personeelsvereniging er al iets bijzonders van gemaakt. “Er staan campingtafels- en stoelen en er hangt provisorische verlichting. De hoogte en het uitzicht zijn evengoed geweldig. Er heerst nu een soort festivalsfeer”, vertelt Gertjan trots.

Grote hal al in gebruik

Als alles volgens planning blijft verlopen, wordt alles in het najaar afgewerkt en ingericht. De nadruk ligt nu op het afronden van de ruwbouw. Volgende week worden de kozijnen en overheaddeuren geplaatst. Ook zaken als elektra en datanetwerken worden aangelegd. De belangrijkste ruimte, de productiehal, is al in gebruik. “Die meet 9.000 m2, dus daar lopen we elkaar niet snel in de weg”, aldus Wim met een knipoog. “We gebruiken deze weken alvast om te zien hoe we de hal het best kunnen indelen voor komend najaar.”

Echte teamprestatie

Het voor- en najaar zijn de hoogseizoenen voor Florex, dat producten voor de hobbytuinier ontwikkelt, verpakt en levert door heel Europa. Nieuwe artikelen vragen steeds een andere inrichting van de hal. Het nieuwe pand is ontworpen om altijd efficiënt te kunnen werken. In december krijgt Florex er nog een flinke klus bij, mede dankzij de nieuwe samenwerking met Dobbe-Export. Gertjan: “De business gaat ook gewoon door. Dat lukt doordat iedereen extra de schouders eronder zet. Daarom is onze nieuwbouw een echte teamprestatie.”